Ara Hopia
Ara HopiaHallituksen pj, partneri

Ara Hopia

Ara Hopialla on yli 30 vuoden kokemus johtamisesta ja esihenkilötyöstä. Hän on toiminut mm. pankin markkinointi- ja asiakashallintajohtajana ja myyntijohtajana. Ara on perustanut ja johtanut pitkän yrittäjäuransa aikana useita asiantuntijayrityksiä. Hänellä on vankka kokemus johtoryhmien toiminnan kehittämisestä, kasvuohjelmien rakentamisesta, rekrytointi- ja perehdytysprosesseista sekä avainhenkilöiden rekrytoinnista. Pankkiuransa aikana hänelle kertyi monipuolinen henkilökohtainen kokemus johtoryhmätyöstä.

Finanssiala, televiestintä, kauppa ja elintarvikeala ovat Aralle erityisen tuttuja toimialoja. Hän tuntee laajasti myynnin, markkinoinnin, asiakashallinnan, henkilöstöhallinnon ja yleisjohdon haasteet ja tekijät.

Aralla on hallintotieteiden maisterin tutkinto Tampereen yliopistosta. Hän on suorittanut useita johtamiseen, organisaatioiden kehittämiseen ja valmentamiseen liittyviä koulutuksia. Lisäksi Ara toimii useiden asiantuntijayritysten hallituksissa. Hän on suorittanut myös HHJ –tutkinnon (Hyväksytty hallituksen jäsen).

Laura Santasalo
Laura Santasalo Toimitusjohtaja, partneri

Laura Santasalo

Laura Santasalolla on monipuolinen kokemus asiantuntijaorganisaatioiden ja ihmisten johtamisesta. Hän on toiminut yli 15 vuotta henkilöstöpalvelu- ja konsultointialalla organisaatioiden kehittämisen, tutkimusten ja rekrytoinnin parissa. Lisäksi hänellä on taustaa teleoperaattori- ja matkailualoilta.

Lauran ydinosaamista ovat liiketoiminnan johtaminen, kehittäminen sekä kasvu sekä uudistuminen, myynnin, asiakashallinnan ja markkinoinnin johtaminen, toimintakulttuuri ja ihmisten johtaminen, palvelu- ja konseptikehitys sekä yhteistyökumppanuudet.

”Unelmani on nähdä organisaatioiden ja ihmisten onnistuvan ja kehittyvän – tämän eteen teemme Kulmiassa töitä joka päivä!”

Matti Sipilä
Matti SipiläSenior advisor

Matti Sipilä

Matti Sipilä on kasvua tukevan johtamis- ja toimintakulttuurin uudistamisen osaaja. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus liiketoimintojen johtamisesta ja työskentelystä hallituksen sekä kansainvälisten ja suomalaisten omistajien kanssa. Matti on toiminut johtotehtävissä eri kokoisissa yrityksissä monikulttuurisessa matriisiorganisaatiossa.

Matin ydinosaamista ovat strategian rakentaminen ja kirkastaminen, hallitus- ja johtoryhmätyöskentely, rekrytoinnit ja osaamisen kehittäminen, johtamismallit ja -kulttuuri, liiketoiminnan kokonaisvaltainen tervehdyttäminen (Business turnaround), toimitusketjun ja tuotannon johtaminen sekä valmentava, yksilöllinen johtaminen.

Matti on koulutukseltaan insinööri ja MTD. Hän on lisäksi HHJ (Hyväksytty hallituksen jäsen) ja HHJ PH (Hyväksytty hallituksen puheenjohtaja).

Julia Rautamaa

Julia Rautamaa on ihmisymmärryksen ja sen tutkimisen asiantuntija. Hän on koulutukseltaan sosiaalipsykologi, joten ihmismieli sekä yhteiskunta ovat hänen suuria mielenkiinnon kohteitaan.

Julialla on yksilöiden tapojen, tottumusten ja vuorovaikutuksen tutkimisen lisäksi kokemusta myös brändi- ja kuluttajaymmärryksen mittaamisen suunnittelusta ja analysoinnista. Häntä voisi siis kutsua vaikka ihmisoivaltajaksi!

Julia on valmistunut Helsingin Yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi ja opiskellut sosiaalipsykologian lisäksi humanistisia tieteitä sekä kulttuuriantropologiaa.

Julian tavoitteena rekrytoinnissa on tehdä huolelliset ehdokaskartoitukset ja löytää sopivimmat osaajat oikeisiin paikkoihin.